مقدمهای بر کمپین شبکهی نمایش گوگل ادز
شبکهی نمایش گوگل این امکان را برای شما عزیزان فراهم میکند تا تبلیغات خود را در حین مشاهدهی ویدیوهای یوتیوب – YouTube، بازید از سرچ پارتنرهای گوگل – Google search partners یا چک کردن گوگل اکانت (جیمیل – Gmail) به کاربران نمایش دهید.
شبکهی نمایش گوگل به این منظور طراحی شده تا به ما کمک کند به جامعهی مخاطب درست و هدفمندمان دسترسی داشته باشیم. استراتژیهای هدفگذاری در این نوع تبلیغات به ما کمک میکند تا پیاممان را در زمان و مکان مناسب به مشتریهای بالقوه برسانیم. این مشتریان بالقوه میتوانند کسانی باشند که برای اولین بار تبلیغات ما را که مرتبط با نیازهای آنهاست مشاهده کرده باشند یا میتوانند افرادی باشند که پیش از این از وب سایت ما بازدید کردهاند و به کمک سیستم ریتارگتینگ – retargeting گوگل ادز، مجددا توسط ما هدفگذاری شدهاند.
یافتن مشتریان جدید و نمایش مجدد تبلیغات به مشتریان فعلی
تبلیغات مشابه با تبلیغات “این مارکت – in-market” در کمپین شبکهی نمایش گوگل به ما این امکان را میدهد تا تنها مشتریانی را درگیر و جذب کنیم که بیشترین علاقه را نسبت به خدمات یا محصولات ما دارند. این کاربرد به ما این امکان را میدهد که طیفی از مشتریان با دیدگاههای متفاوت اما علایق یکسان با یکدیگر را نسبت به استفاده از خدمات یا محصولاتمان ترغیب کنیم.
همچنین ما قادر خواهیم بود تا از اطلاعاتی همچون فهرستهای “ریمارکتینگ – remarketing” استفاده کنیم که به ما امکان هدفگذاری مجدد یا همان “ریتارگتینگ – retargeting” کاربرانی را میدهد که پیش از این از به واسطه “سئو – SEO” یا “تبلیغات گوگل ادز – Google Ads” از وب سایت ما بازدید داشتهاند. در نهایت با انجام چنین پروسهای “نرخ درگیری – engagement” ما با مشتریان بالقوهای که پیش از این شانس آشنایی با ما را داشتهاند، افزایش پیدا میکند.
هدایت مکالمات با استفاده از سیستم هدفگذاری خودکار – Automated targeting
“هدفگذاری خودکار – Automated targeting” به ما این امکان را میدهد تا به ایجاد مباحثات بیشتری پیرامون محصول یا خدماتمان در فضای وب دست پیدا کنیم. چنین فرایندی با جذب “مخاطبین بالقوه – high performing audiences” امکان پذیر است. پروسهی جذب چنین افرادی به واسطهی “صفحهی فرود” و کاربرانی صورت میگیرد که در حال حاضر به طور مستقیم با آنها در ارتباطیم و مشغول ارائه خدمات و محصولات به آنها هستیم.
سیستم “گوگل ادز – Google Ads” با بهرهمندی از “فرایند پیکربندی خودکار مستمر – automatically optimizing over time”، قادر به شناسایی افرادیست که عملکردشان در فضای وب به نفع تبلیغات ماست و موجب تنظیم خودکار “بید – bid” نسبت به “نرخ بازگشت سرمایه – ROI” در کمپین شبکهی نمایش گوگل میشود.
کمپینهای هوشمند شبکهی نمایش به ترکیب بهترین سیستم “هدفگذاری – targeting”، تنظیم “بید – bid” و ایجاد نوآوری – innovation در نمایش تبلیغ میپردازند تا “نرخ تبدیل – conversion rate” حاصل از نمایش تبلیغات را به حداکثر برسانند.
حک کردن تصویری متفاوت در ذهن مشتری
شبکهی نمایش این امکان را در اختیار کاربر میگذارد تا با استفاده از یک سری “فرمتهای تبلیغاتی – Ad formats” موجب درگیری بیشتر کاربران با تبلیغ و افزایش “نرخ درگیری – engagement” شود. در ادامه به معرفی تعدادی از “فرمتهای تبلیغاتی” یا به اصطلاح “اد فرمتهای – Ad formats” کمپین شبکهی نمایش گوگل میپردازیم.
تبلیغات نمایشی رسپانسیو – Responsive display ads
تبلیغات رسپانسیو در شبکهی نمایش گوگل ساخته میشوند و به صورت کاربردی با استفاده از “سیستم تبلیغات رسپانسیو – responsive ads”، به صورت خودکار به نمایش در میآیند. برای ساخت چنین تبلیغاتی ابتدا متن و سپس تصویر و لوگوی موردنظرمان را به سادگی در پلتفرم تبلیغات رسپانسیو گوگل ادز وارد میکنیم.
در نهایت کمپین شبکهی نمایشی گوگل ادز به منظور افزایش بازدهی تبلیغ، به پیکربندی تبلیغات ما میپردازد. (علاوه بر این کلیهی کاربران “گوگل ادز – Google Ads” قادر به استفادهی رایگان از “آرشیو تصاویر گوگل – library of images” برای ساخت “تبلیغات نمایشی رسپانسیو Responsive display ads” هستند).
هم کاربران تازهکار و هم کاربران پیشرفته میتوانند بهره خوبی از این سیستم تبلیغاتی ببرند چرا که تبلیغات کاربران به عنوان تبلیغ “نیتیو – native” نمایش داده میشود. یعنی مطابق با فونت و استایل محتوای موجود در وب سایت موردنظر به نمایش در میآید.
“تبلیغات نمایشی رسپانسیو – Responsive display ads” به همراه “تبلیغات رسپانسیو – responsive ads” به عنوان “تبلیغ پیش فرض – default ad” جدید در “کمپین شبکهی جستجوی گوگل – Google search network campaign” جایگزین خواهند شد.
تبلیغ با بارگذاری تصاویر – Uploaded image ads
برای ایجاد کنترل بیشتر در شبکهی نمایش، ما قادر به ایجاد و آپلود تصاویر تبلیغات هستیم. اینکار با آپلود تبلیغات در قالب فایل یا کد HTML5 صورت میگیرد.
تبلیغات درگیر کننده (Engagement ads)
تبلیغاتی با محوریت تصاویر یا ویدیو که روی ویدیوهای “یوتیوب – YouTube” یا سراسر شبکهی نمایش گوگل از جمله “سرچ پارتنرهای گوگل – Google search partners” به نمایش در میآیند.
تبلیغات جیمیل – Gmail
نوعی از تبلیغات گسترش پذیر که در ابتدای “صندوق ورودی – inbox” موجود در “جیمیل – Gmail” کاربر به نمایش در میآید.
تبلیغات قابل نمایش در شبکهی جستجوی گوگل
در حالی که در “شبکهی جستجوی گوگل – Google search network”، تبلیغات کاربران پس از جستجوی دیگر کاربران با استفاده از عبارات کلیدی برای محصول یا خدمات موردنظر نمایش داده میشود، شبکهی نمایش به ما کمک میکند تا پیش از ورود مشتری به چرخهی خرید محصول یا خدمات از رقبا، توجه مشتری را به سمت خودمان جلب کنیم.
این نمایش ممکن است روی محتوایی که چندان ارتباطی با تبلیغ موردنظر ندارد هم نمایش داده شود. با استفاده از این نوع تبلیغات قادر خواهیم بود تا پیش از آغاز جستجوی کاربر برای محصول و خدماتی که به آن نیاز دارد، محصول یا خدماتی که خودمان ارائه میکنیم را به او پیشنهاد کنیم که میتواند اقدامی کلیدی در اجرای استراتژی کلی تبلیغاتمان باشد.
به این شکل که ممکن است کاربر برای مدتها نیاز به استفاده از خدمات و محصولات ما را در ذهن خود پرورانده باشد اما تا پیش از مشاهده تبلیغات ما متوجه نیاز خود به محصولات و خدمات ما نبوده است؛ در نتیجه ما با نمایش تبلیغمان این نیاز را در ذهن مشتری پررنگتر از قبل میکنیم و مشتری کاربر موردنظر را به مشتری بالقوهی احتمالی تبدیل میکنیم.
همچنین به واسطهی وجود اطلاعات حاصل از “گوگل تگ منیجر – Google tag manager”، ما قادر خواهیم بود تا برای افرادی که اخیرا از وب سایت یا اپلیکیشن ما بازدید داشتند، با استفاده از “ریتارگتینگ – retatgeting” و یادآوری نیازشان به استفاده از خدمات و محصولات خودمان، به افزایش “نرخ تبدیل – conversion rate” در تبلیغاتمان بپردازیم.
ارزیابی نتایج حاصل از تبلیغات
“گوگل ادز – Google Ads” این امکان را به ما میدهد تا به بررسی میزان پیشرفتمان در دستیابی به اهداف کمپین تبلیغاتیمان بپردازیم. با استفاده از ابزاری که گوگل در اختیار ما قرار میدهد ما قادر به مشاهدهی صفحاتی هستیم که تبلیغ ما در آن به نمایش در میآید؛ همچنین قادر به مشاهده تبلیغاتی هستیم که بیشترین کلیکهای دریافتی را داشتند و سایتهایی که بیشترین دستآورد مالی را با صرف کمترین هزینه برای ما به ارمغان آوردهاند.
برنامه ریزی
ایجاد تغییرات در شبکهی نمایش بین 12 الی 24 ساعت زمان لازم دارد در نتیجه ممکن است تغییرات ایجاد شده در کمپین در آن واحد و به صورت لحظهای اعمال نشوند. این نکته یکی از نکاتی است که میبایست پیش از ایجاد کمپین جدید در شبکه نمایش گوگل ادز یا ایجاد تغییراتی در کمپین فعلی، در ذهن داشته باشیم. همچنین میتوانیم چند روز پیش از آغاز کمپین، کمپین را بسازیم و تغییرات موردنیاز را در آن اعمال کنیم تا زمان استارت کمپین خیالمان از اعمال تغییرات پیشین راحت باشد.
لینک سازی عمیق – Deep linking
با فعالسازی لینکسازی عمیق در اپلیکیشن، کاربران اپلیکیشن ما قادر به دسترسی به محتوای درون اپلیکیشنی ما با استفاده از “شبکهی جستجو – Seach network”، “شبکهی نمایش – Display network” و “تبلیغات شاپینگ – Shopping Ads” خواهند بود.
اگر تمایل به فعالسازی “لینکسازی عمیق – Deep linking” برای هر یک از این کمپینها را دارید، “اپ لینک - App link”هایی را برای اندروید و “یونیورسال – Universal” و لینکهایی را برای “iOS” ایجاد کنید. سپس “گوگل آنالتیکز – Google Analytics” را روی “فایر بیس – Firebase” فعالسازی کنید تا به شما در ارزیابی “نرخ تبدیل – Conversion rate” کمک کند.
عناوین مکمل
کمپین شبکه جستجو گوگل ادز – Search Network campaign
کمپین تبلیغات ویدیویی گوگل ادز – Video Ads campaign
کمپین تبلیغات شاپینگ گوگل ادز – Shopping Ads campaign
کمپین نصب اپلیکیشن گوگل ادز – Universal app campaign
منبع: Google Support
نظر شما چیه؟