بلاگر چیست؟
بلاگر کیست؟ ولاگر کیست؟ انواع بلاگر چه دستهبندیهایی را شامل میشود؟ برای دریافت پاسخ تمامی این سوالات با ما همراه باشید و به مطالعه این عنوان بپردازید تا بلاگرها و ولاگرها رو که اغلب در شبکههای اجتماعی و پلت فرمهای انتشار ویدیو مانند یوتوب یا اینستاگرام فعالیت میکنند و زمینه فعالیت هریک از آنها است را دقیقتر بشناسید.
در دنیای بلاگرها، دستهبندی انواع بلاگر بر اساس پلت فرم، موضوع و زمینهی فعالیتشان صورت میگیرد. در این بین میتوان به “بلاگر کتاب” ، “بلاگر روزمرگی” یا اصطلاحا “بلاگر لایف استایل”، “بلاگر فشن” یا “فشن بلاگر”ها و “بلاگر کودک” به عنوان نمونههایی از “انواع بلاگر” اشاره داشت. “درآمد بلاگر”ها بسته به زمینهای که در آن فعالیت میکنند و توسعه و گسترش فعالیتشان در پلتفرمهای مختلف، متفاوت است.
انواع بلاگر
در دنیای دیجیتال، همهی شما عزیزان دست کم یک مرتبه به “انواع بلاگر” و “ولاگر” برخورد خواهید کرد. هر کدام برای رسیدن به هدف خود، محتوای مخصوص خودشان را تولید میکنند. اگر قصد راه اندازی یک بلاگ، یا تمایل به همکاری با یک بلاگر را دارید؛ لازم است زمینهی فعالیت خود را مشخص کنید تا مناسبترین انتخاب ممکن از بین “انواع بلاگر” و “انواع بلاگ”ها را داشته باشید.
در این عنوان “انواع بلاگر” بر اساس موضوع بلاگی که پیرامون آن به تولید محتوا میپردازند را مورد بررسی قرار میدهیم. این اشخاص قالبا به عنوان “اینفلوئنسر” نیز خطاب میشوند که “انواع اینفلوئنسر” از تفاوتهایی با “انواع بلاگر” برخوردارند و شما عزیزان برای شناخت ساده و هرچه بیشتر “اینفلوئنسر” میتوایند به مطالعه عنوان “اینفلوئنسر کیست” بپردازید. همچنین برای شناخت هر چه دقیقتر اینفلوئنسرها بر اساس موضوع و پلتفرم فعالیتشان میتوایند به مطالعه عنوان “انواع اینفلوئنسر” بپردازید.
بلاگرهای بلاگ شخصی – Personal Blog
بلاگرهای بلاگ شخصی – Personal Blog، روی یک موضوع و مخاطب خاص متمرکز نیستند و موضوع این دسته از “انواع بلاگر” بیشتر پیرامون علایق و سرگرمیهای بلاگر میچرخد که از جمله معروفترین این زمینهها میتوان به ورزش، تکنولوژی، سیاست، زندگی روزمره، موسیقی، شاخههای هنری و غیره اشاره داشت.
در بلاگهای شخصی – Personal Blog، اغلب نویسندگان یا در پی ایجاد تغییری هستند یا در حال به اشتراک گذاشتن اطلاعات و دانش تخصصی خود با مخاطبینشان هستند. در نتیجه یک بلاگر در بلاگ شخصی خود میتواند درباره هر چیزی و هر موضوعی بنویسد و ممکن است محتوایی که در آن منتشر میشود متمرکز بر تنها یک موضوع نباشد و از انسجام خاصی برخوردار نباشد.
بلاگر برندسازی شخصی – Pesonal Branding
محتوای این دسته از “انواع بلاگر” که متمرکز بر برندسازی شخصی – Personal Branding فعالیت میکنند، روی تجارت و برند شخصی خود متمرکز است. تفاوت این بلاگ با بلاگ شخصی – Personal Blog این است که شخص بر روی یک موضوع متمرکز است و پیرامون آن موضوع اما با محوریت شناساندن خود به مخاطبینش به تولید محتوا میپردازد. هدف از تولید محتوا در چنین بلاگهایی ارائه اطلاعات همه جانبه به مخاطبین است که موجب اعتماد بیشتر آنها به برند و محصولات و خدمات ارائه شده توسط شخص مورد نظر میشود.
اکثر بلاگرها در شبکههای اجتماعی بر روی این موضوع متمرکز هستند و به صورت تخصصی روی یک موضوع کار میکنند. موضوع بلاگ آنها میتواند هرچیزی باشد و بسیار مهم است که در حوزه تخصصی خود فعالیت کنند. در عین حال اکثر بلاگهای حوزهی برندسازی شخصی – Personal Branding پیرامون توسعه فردی، رشد، راههای موفقیت و غیره صحبت میکنند.
بلاگر بلاگهای خدماتی
فعالیت بلاگرهای این حوزه بر اساس محتوای بلاگ خدماتی که مشغول تولید محتوا برای آن هستند تعیین میشود. اغلب این بلاگ ها بلاگرهای خدماتی دستهای از “انواع بلاگر” هستند که بر اساس محتوای بلاگ خدماتی که مشغول تولید محتوا برای آن هستند تعیین میشود. اغلب این بلاگ ها متعلق به افرادی است که یا در حوزه دیجیتال فعالیت میکنند و یا تصمیم گرفتهاند تا علاوه بر اجرای خدماتشان در فضای دیجیتال، خدمات خود در حوزه دیجیتال را به کاربران خود نیز ارائه دهند. بلاگر بلاگهای حوزه دیجیتال مارکتینگ جزئی از این دسته محسوب میشوند.
بلاگر نیچ بلاگ – Niche Blog
در زبان فارسی با نامهای “بلاگ گوشهای” برای Niche Blogs و “بازاریابی گوشهای” برای Niche Marketing روبرو هستیم که از دید مترجمین ادزیرو به هیچوجه ترجمه درستی برای این عبارات به حساب نمیآید و بهتر است برای حفظ ماهیت اصلیت این عبارات از معادل سازی ظاهری این کلمات در فارسی با عناوین “نیچ بلاگ” و “نیچ مارکتینگ” استفاده شود. لازم به ذکر است معادلهای رسمی فارسی برای این عبارات از ترجمهی مستقیم یا تحتاللفظی آنها هم سختتر درک میشود.
“انواع بلاگر”های “نیچ بلاگ” معمولا بر روی یک موضوع خاص تمرکز دارند و اغلب محتوای آنها در حوزه سرگرمی، آموزش، یادگیری، تکنولوژی، موسیقی و هزاران مورد دیگر است. سرانجام این نوع بلاگها با فعالیت گستردهتر و تولید محتوای حرفهای تر تبدیل به نوعی برند شخصی یا کسب و کار آنلاین میشوند.
این دسته از “انواع بلاگر” اغلب به صورت اختصاصی در مورد موضوعی است که شخص یا تیم بلاگر در آن حوزه متخصص است و همین امر باعث میشود تا به جذب مخاطب بپردازد. پس از جذب اعتماد مخاطبین با ارائه اطلاعات تخصصی و دانش و مهارت خود در قالب تولید محتوای حرفهای، قالبا شروع به تولید محتوا میکنند.
“انواع بلاگر” در این زمینه به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند:
- سرمایه گذاری
- ورزش
- هنر
- فیلم و تئاتر
- موسیقی
- آشپزی
- مسافرت
- ماشین
- شیوه زندگی – Life Style
- روزمرگی
- سیاست
- تکنولوژی
در ادامه به معرفی تعدادی از “انواع بلاگر” میپردازیم
“بلاگر غذا” یا “فود بلاگر”
“بلاگر غذا” یا “فود بلاگر”، در طیف گستردهای آشپزی میکند و داستان آن غذا را به همراه تصاویر فوقالعاده زیبا و گیرایی به اشتراک میگذارد. همچنین محتوای صفحات “بلاگر غذا” یا “فود بلاگر” میتواند آموزش آشپزی، معرفی غذاهای محبوب در کشورهای مختلف و غیره باشد.
در بلاگ این دسته از انواع بلاگر، غذا جوری نشان داده میشود که مخاطب ترغیب میشود حتی برای یکبار هم که شده آن غذا را امتحان کند. در بسیاری از موارد نیز آموزش آشپزی این بلاگرها پیرامون غذاهای سریع و ارزان است.
“بلاگرهای ورزشی”
“بلاگرهای ورزشی” تقریبا برای تمامی ورزشها وجود دارند. محتوای آنها نیز از پوشش دادن مسابقات گرفته تا اخبار راجع به بازیکنان و ویدیوهای آموزشی و انگیزشی – ورزشی را پوشش میدهد. بلاگرهای ورزشی میتوانند روی یک ورزش خاص تمرکز کنند یا رویکرد جامعتری برای تولید محتوای خود داشته باشند. صفحات این طیف از “انواع بلاگر” منابع بسیار مهمی برای مخاطبان و طرفداران رشتههای ورزشی است و میتوانند اطلاعات زیادی راجع به ورزش یا تیم مورد علاقه خود کسب کنند.
“بلاگر سفر” یا “تراول بلاگر”
“بلاگرهای مسافرتی” که به طور معمول با نامهای “بلاگر سفری” یا “تراول بلاگر” شناخته میشوند، عموما هیچهایکر – Hitchhiker یا افرادی اهل سفر هستند که مسافرت به عنوان تفریح اصلی زندگیشان در نظر گرفته میشود.
هتلها، مسافرخانهها، رستورانها و انواع کسب و کارها در شهرهای مختلف برای معرفی و تبلیغات خود به سراغ این دسته از “انواع بلاگر” میروند. فعالیتهای تبلیغاتی این حوزه عموما در حوزه “اینفلوئنسر مارکتینگ” قرار میگیرند.
“بلاگر سبک زندگی” یا “بلاگر لایف استایل”
“بلاگر سبک زندگی” یا “بلاگر لایف استایل” یکی از متنوعترین طیف از “انواع بلاگر” را شامل میشود. محتوای این نوع نیچ بلاگها پیرامون زندگی شخصی افراد است و شامل مواردی مانند کارهایی که دوست دارند انجام دهند، شغل و فعالیتی که مشغول انجام آن هستند، رستورانی که دوست دارند غذا بخورند، کافهای که دوست دارند در آن به انجام کارهایشان بپردازند، جایی که دوست دارند خرید کنند و غیره میشود.
“بلاگر گیمینگ” یا “استریمر”
محتوای تولید شده توسط “بلاگر گیمینگ” یا “استریمر” شامل نقد و بررسی و ارزیابی بازیها، گشت و گذار در محیط بازی، معرفی بازیهای مختلف، نقد و بررسی کنسولها یا سختافزار سیستمهای گیمینگ و مواردی از این قبیل میباشد. از آنجایی که کانالهای یوتیوب طرفداران زیادی را به سمت خود جلب میکند، این دسته از “انواع بلاگر” به سرعت به تشکیل یک کانال یوتوب و ارتقای سطح کیفی محتوا و تعداد دنبال کنندگان خود میپردازند.
“بلاگر بازاریابی” یا “بلاگر مارکتینگ”
“بلاگر بازاریابی” یا “بلاگر مارکتینگ” با تولید محتوا پیرامون موضوعاتی همچون افزایش آگاهی مخاطبین در زمینه “انواع شیوههای بازاریابی” به ویژه “بازاریابی دیجیتال” یا “دیجیتال مارکتینگ”، توجه مخاطبین زیادی را به سمت خود جلب میکند.
این طیف از “انواع بلاگر” با اطلاعاتی که در اختیار کاربران خود میگذارند، به آنها طریقهی به فروش رساندن محصولات یا خدماتشان را یاد میدهند و در در کنار آن به عرضهی خدمات و محصولات خود نیز میپردازند. لازم به ذکر است که بازاریابی تنها صنعتی نیست که توسط این بلاگرها مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد؛ بلکه محتوای آنها در اکثر موارد شامل آموزش و توسعه فردی نیز میشود.
“بلاگر تناسب اندام” ، “بلاگر فیتنس” یا “فیتنس بلاگر”
این دسته از “انواع بلاگر” که با نام “بلاگر تناسب اندام” ، “بلاگر فیتنس” یا “فیتنس بلاگر” نکات مربوط به تمرینات ورزشی و دستورالعملهای زندگی سالم را توصیه کرده و گاهی اوقات برنامههای تمرینی کامل را در قالب نحوه انجام تمرینها را منتشر میکنند. این دسته از “انواع بلاگر” میتوانند همراه خوبی برای افرادی که قصد دارند به تناسب اندام دست پیدا کنند میباشد و به مخاطب یک دید کلی در زمینه زندگی سالم و تناسب اندام میدهند.
نیازی نیست که محتوای تولید شده توسط بلاگر، در بلاگ شخصی خودش منتشر شود. اکثر فعالان این حوزه در اینستاگرام – Instagram و یوتوب – YouTubeفعالیت میکنند. این افراد رفته رفته تبدیل به بلاگر در حوزه تخصصی خود میشوند و از طریق محتوای خود کسب درآمد میکنند. در دیگر عناوین آکادمی ادزیرو به بررسی “نیچ بلاگ”های “انواع بلاگر” خواهیم پرداخت. برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون “نیچ بلاگ”ها شما عزیزان میتوانید به مطالعه عنوان “نیچ بلاگ چیست؟” بپردازید.
در صورت تمایل به استفاده از خدمات تبلیغاتی اینستاگرام، شما عزیزان با مراجعه به صفحه تعرفه تبلیغات اینستاگرام، قادر به مشاهده هزینه تبلیغات اینستاگرام خواهید بود.
منبع: later
نظر شما چیه؟