quality score – کوالیتی اسکور در تبلیغات گوگل ادز

کوالیتی اسکور –  quality score در تبلیغات گوگل ادز از جمله شاخص‌هایی محسوب می‌شود که در صورت استفاده ما از تبلیغات گوگل ادز به خصوص تبلیغات متنی گوگل ادز، می‌بایست شناخت کافی از آن را داشته باشیم. از جمله مواردی که در این عنوان به آن اشاره می‌شود، اجزای سازنده‌ی تبلیغات متنی گوگل ادز و عوامل تاثیرگذار در کاهش یا افزایش کوالیتی اسکور – quality score تبلیغات گوگل ادز هستند.


خلاصه‌ی صوتی این مقاله:



شاخص مزایده و ارتباط آن با کوالیتی اسکور – quality score

همانطور که همه‌ی ما کم و بیش از آن اطلاع داریم، مزایده‌ی تبلیغات متنیِ گوگل ادز بر اساس یک سری شاخص‌ها پیکربندی و محاسبه می‌‌گردد که از جمله این شاخص‌ها می‌شود به این موارد اشاره داشت:

  1. کوالیتی اسکور – quality score اولین مولفه در تبلیغات گوگل ادز است.
  2. مولفه‌ی دیگر شامل هزینه‌ی هر کلیک بر روی تبلیغ bid می‌شود.
  3. و بعدی ساختار تبلیغ مورد نظر بر اساس افزونه‌های تبلیغاتی Ad extensions است که در طراحی تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکته: لازم به توضیح است که مهم است ما تا چه اندازه‌ای به افزایش بید هر کلیک می‌پردازیم؛ اما در هر صورت در مزایده‌ی تبلیغاتی گوگل ادز تبلیغی در جایگاه بالاتر نمایش داده می‌شود که نه تنها از نظر هزینه در مزایده مبلغ نسبتا بالایی را پرداخت کرده باشد بلکه دارای ساختار کیفی مناسب با رعایت مولفه‌های تاثیرگذار بر کوالیتی اسکور – quality score تبلیغ باشد.

عوامل تاثیرگذار در کوالیتی اسکور – quality score گوگل ادز

این مولفه‌های کیفی که به اصطلاح با عنوان فاکتورهای بید bid هم شناخته می‌شوند، از توضیحات چندان پیچیده‌ای برخوردار نیستند. اما رعایت همین مولفه‌های نه چندان پیچیده است که به بهینه‌سازی تبلیغ و استقرار ما در جایگاه نخست تبلیغات در مزایده گوگل ادز کمک می‌کند. با هم بیشتر به بررسی اختصاصی این مولفه‌ها خواهیم پرداخت.

نرخ کلیک مورد انتظار – Expected CTR و ارتباط آن با quality score

کوالیتی اسکور - quality score
معرفی عوامل تاثیرگذار در امتیاز کیفی تبلیغات گوگل ادوردز

اگر در تبلیغات گوگل ادز یا سئو فعالیت داشته باشید قطعا با مفهومی به نام نرخ کلیک آشنایی دارید. نرخ کلیک مورد انتظار یا Expected CTR که با توجه به کلمه‌ی کلیدی منتخب و توسط سیستم گوگل ادز  مشخص می‌شود، تعیین کننده‌‌ی این است که تبلیغ شما چه قدر از تعداد استاندارد کلیک‌های مورد انتظار برای کلمات کلیدی منتخبمان فاصله دارد.

اگر کلیک‌های دریافتی تبلیغات برای کلمه کلیدی مورد نظر کمتر از Expected CTR باشد، کوالیتی اسکور – quality score تبلیغ کمتر از حد میانگین خواهد بود. اگر تعداد کلیک‌های دریافتی تبلیغات بیشتر از Expected CTR کلمه کلیدی باشد، کوالیتی اسکور – quality score تبلیغ از حد میانگین بالاتر خواهد بود.

ارتباط تبلیغ با کلمه کلیدی – Ad relevancy و ارتباط آن با quality score

به طور کامل ثابت شده است که در تبلیغات گوگل ادز اگر تبلیغ با کلمه‌ی کلیدی مرتبط نباشد، نمایشش نه تنها برای شما مفید نیست بلکه به ضررتان خواهد بود. در ادامه همین عنوان به توضیح پیامد‌های چنین کاری پرداخته‌ایم. اگر کلمات و عبارات به کار رفته در سر تیتر و توضیحات تبلیغات گوگل ادز از ارتباط مناسب و بالایی با کلمات کلیدی برخوردار نباشند، امتیاز حاصل از Ad relevancy از حد میانگین پایین‌تر خواهد بود.

چنین شرایطی منجر به کاهش کوالیتی اسکور – quality score تبلیغات ما می‌شود. اگر کلمات و عبارات به کار رفته در هدلاین و توضیحات تبلیغات از ارتباط مناسب و بالایی با کلمات کلیدی کمپین تبلیغات گوگل ادز برخوردار باشند، طبیعتا امتیاز حاصل از Ad relevancy بالاتر از حد میانگین خواهد بود. با افزایش چنین مولفه‌ای، امتیاز کوالیتی اسکور – quality score تبلیغات ما به طور بدیهی افزایش خواهد یافت.

تجربه‌ی صفحه‌ی فرود – landing page experience و ارتباط آن با quality score

مورد بعدی که در امتیاز تبلیغات گوگل ادز ما تاثیر به سزایی دارد، landing page experience است که به بیانگر تجربه‌ی کاربران از صفحه‌ی فرود طراحی شده برای تبلیغات است. هر چه تجربه‌ی کاربرانی که از طریق تبلیغات به صفحه‌ی فرود وارد می‌شوند بهتر باشد و زمان طولانی‌تری را در صفحات فرود تبلیغات سپری کنند، امتیاز حاصل از landing page experience در تبلیغات گوگل ادز ما بالاتر خواهد بود.

در چنین شرایطی به طور بدیهی کوالیتی اسکور – quality score بالاتری را تجربه خواهیم کرد. عوامل تاثیرگذاری هستند که در تعیین امتیاز حاصل از landing page experience نقش اساسی دارند. این عوامل به تنهایی نقش به سزایی در افزایش کیفیت کمپین تبلیغات گوگل ادز ایفا می‌کنند. در ادامه همین عنوان به بررسی سه عامل اصلی در افزایش یا کاهش landing page experience خواهیم پرداخت.

عوامل تاثیرگذار در landing page experience

محتوای اوریجینال – Original content ارتباط آن با quality score

بهتر است محتوای تولید و منتشر شده در هر صفحه‌ی فرودی توسط شخص یا تیم بلاگر تولید یا ترجمه شده باشد. حتی اگر بازنویسی شده از هر منبعی است با ذکر کامل منبع و رعایت مالکیت معنوی به انتشار این محتوا پرداخته شود و در صورت لزوم به منبع موردنظر لینک داده شود تا صحت اعتبار مطالب مشخص باشد.

در بازنویسی محتوا به هیچ وجه نباید از کپی محتوای سایت، شخص یا تیم دیگری استفاده کرد چرا که نه تنها اینکار از نظر مالکیت معنوی مشکل دارد بلکه در نتایج طبیعی جستجو و به اصطلاح بالا آمدن وب سایت، عملی به شدت مخرب تلقی می‌شود که پیامد‌های غیر قابل جبران خودش را در طولانی مدت نشان می‌دهد.

رعایت چنین مواردی موجب افزایش امتیاز landing page experience و در نتیجه برخورداری از امتیاز کوالیتی اسکور – quality score بالاتری می‌شود.

سیستم هدایت سریع و آسان – Easy navigation و ارتباط آن با quality score

باید برای مشتری ارزش قائل بود و با صرف وقت و انرژی کلیه‌ی اطلاعاتی که مشتری لازم دارد را به صورت جامع و یکپارچه و با استفاده از رابط کاربری دوستانه و مشتری پسند در اختیارش قرار داد به طوری که حتی پاسخ سوالاتی را که ممکن است پس از ورود به این صفحه با آنها مواجه شود را هم در اختیار داشته باشد و کلیه‌ی اطلاعات لازم بی هیچ کم و کسری در اختیارش قرار داده شود.

با برخورداری از چنین سیستمی و با افزایش امتیاز حاصل از landing page experience، از کوالیتی اسکور – quality score بالاتری در تبلیغات گوگل ادزمان بهره‌مند خواهیم شد.

محتوای مرتبط صفحه فرود – Relevant content و ارتباط آن با quality score

وقتی از شفافیت توضیحات و اطلاعات تبلیغ حرف می‌زنیم، انتظار ارائه محتوا به ساده‌ترین و صریح‌ترین روش ممکن را داریم. ویرایش با استفاده از لحن استاندارد تبلیغاتی و کاربر محور و استفاده از بیانی دوستانه برای مشتری حس صمیمیتی را ایجاد می‌کند که در تبلیغاتی با لحن بسیار رسمی و مبالغه‌آمیز چنین چیزی مشاهده نمی‌شود.

بهینه‌سازی هر چه بیشتر محتوای متنی و تصویری موجود در صفحه‌ی فرود موجب افزاش امتیاز حاصل از landing page experience شده و در نتیجه افزایش کوالیتی اسکور – quality score را به همراه خواهد داشت.

کوالیتی اسکور - quality score

توضیحات تصویر: در تبلیغ اول شاهد هستیم که کلمه‌ی کلیدی keyword با عنوان PPC Management  در متن تبلیغ به کار رفته و سیستم تبلیغات گوگل ادز این کلمه را به طور خودکار در متن تبلیغ بُلد – bold کرده است. این در حالیست که در تبلیغ دوم و سوم همین صفحه اثری از کلمه‌ی کلیدی keyword در متن تبلیغات نیست. نکته‌ی مورد نظر در این باره چشمگیر بودن تبلیغ اول به علت استفاده از کلمه‌ی کلیدی keyword در متن تبلیغ است.

پیامد نهایی حاصل از بهینه‌سازی کوالیتی اسکور – quality score

کوالیتی اسکور – quality score تبلیغات گوگل ادز بر اد رنک – Ad rank تبلیغات که شاخص اصلی در تعیین جایگاه تبلیغ محسوب می‌شود، تاثیر به سزایی دارد. شما عزیزان می‌توانید با مطالعه‌ی عنوان اد رنک – Ad rank به افزایش اطلاعات خودتان در زمینه اد رنک – Ad rank تبلیغات گوگل ادز بپردازید.

در صورت تمایل به استفاده از خدمات تبلیغات در گوگل، شما عزیزان با مراجعه به صفحه تعرفه تبلیغات گوگل ادز، قادر به مشاهده هزینه تبلیغات گوگل ادوردز خواهید بود.

منبع: Google Support

نظر شما چیه؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *